Pregatirea practica, primul pas catre un loc de munca       POSDRU/109/2.1/G/81807
"Indrazneala este inceputul actiunii"

Democrit

Sigla
 
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013
Investeste in oameni !

UE

Instrumente structurale
2007-2013

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
1.Activitati de informare si publicitate
  • 1.1. Lansarea proiectului
  • 1.2 Realizarea si întretinerea paginii web a proiectului care sa prezinte programul si serviciile suport oferite.
  • 1.3 Publicitate realizata prin site-ul web, articole mass-media, interviuri radio-tv, anunturi instalare bannere,pliante.
  • 1.4 Organizarea întrunirilor de informare a elevilor referitoare la: oportunitatile oferite de proiect; desfasurarea stagiilor de practica; evaluarea stagiilor de practica care va avea doua componente:una continua, evaluare facuta de tutori pe parcursul stagiului si una finala ce se va reliza prin aplicarea criteriilor de evaluare;
  • 1.5 Identificarea grupului tinta se va realiza prin completarea de chestionare si de fise de înscriere pe baza carora vor fi selectati beneficiarii si se va întocmi baza de date.
2.Încheierea parteneriatelor pentru organizarea si desfasurarea stagiilor de pregatire practica a elevilor

3.Achizitii ,echipamente,servicii,lucrari si bunuri 4.Formarea tutorilor

  • 4.1. Selectarea tutorilor se va reliza de catre responsabilii tutorilor de la partenerii selectati pe baza competentelor profesionale(fise de evaluare)
  • 4.2. Desfasurarea cursului de formare
    Activitatea presupune instruirea tutorilor în vederea dezvoltarii competentelor psiho-pedagogice ale acestora necesare pentru demersul de sprijinire a elevilor în cadrul stagiilor de instruire practica, iar formarea va fi asigurata de cadre didactice specializate din cadrul institutiei partenerului P .
5. Consilierea si orientarea profesionala
  • 5.1. Întocmirea bazei de date
  • 5.2. Desfasurarea activitatii de consiliere. Curs tematic -Managementul carierei cu temele: Caracterul mai întâi(49 trasaturi de caracter);comunicarea si relatiile profesionale la locul de munca, abilitati si aptitudini transferabile, adaptarea la schimbarile de pe piata muncii. Consilierea se va face în afara programei scolare-20 ore/clasa/semestru.
6. Camapanii privind formarea atitudinii de respect fa?a de mediu si dezvoltarea comportamentelor responsabile în situatii limita
  • 6.1. Workshopuri axate pe problematica dezvoltarii durabile.
  • 6.2. Consursuri tematice:
    • 6.2.1. Poluarea în orasul meu-concurs de fotoreportaje;
    • 6.2.2. Concurs de afise(reviste) pe teme de mediu. Elevii grupului tinta vor fi anuntati despre aceste concursuri, se vor organiza concursurile, vor fi tiparite diplomele cu mentionarea sursei de finantare, dupa desfasurarea concursurilor se vor premia câstigatorii.
7. Derularea stagiilor de practica
  • 7.1 Elaborarea materialelor necesare stagiului de practica si stabilirea orarului si a graficelor de reaprizare a elevilor.
  • 7.2 Parcurgerea stagiilor de pregatire practica
    Elevii grupului tinta vor fi repartizati la locurile de munca. Înaintea fiecarui stagiu de practica, elevilor li se vor prelucra normele generale si specifice de protectia muncii(pentru promovarea unui stil de viata sanatos, dar si pentru prevenirea riscurilor pentru sanatate si securitate la locul de munca).
  • 7.3 Organizarea anuala de mese rotunde pe problematica dificultatilor întampinate de elevi în tranzitia de la scoala catre primul loc de munca.
8.Evaluarea cursantilor si acordarea certificatelor de participare si de merit <
Se va face pe parcurs pe baza fiselor de evaluare-observare de catre tutori; evaluarea finala se va realiza de catre tutori si de catre coordonatorii de practica la finalul stagiului de pregatire practica.

9.Managementul proiectului
9.1 Monitorizarea, evaluarea si controlul intern al implementarii proiectului. Se vor evalua indicatorii previzionati pentru atingerea obiectivelor, a informatiilor cu referire la etape parcurse, personalul implicat în proiect, rezultate, compararea rezultatelor cu cele previzionate, dezvoltarea stadiilor de executie fata de cele anticipate.

10. Diseminarea rezultatelor proiectului
Se realizeaza prin promovarea informatiilor obtinute din proiect si prin conferinta de presa si comunicare de rezultate. Pentru buna desfasurare a activitatilor, S va pune la dispozitie întreg patrimoniul unitatii si va închiria o sala de conferinte pentru promovarea si lansarea proiectului. P va pune la dispozitie sediul pentru activitatea de management a proiectului; va închiria o sala de conferinte pentru promovarea si lansarea proiectului, diseminarea informatiei si popularizarea rezultatelor finale.

Nota: S-solicitant; P- partener national multiregional.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei